Bliv en bedre rytter

Hest og rytter

Øget egen indsigt- og kropskontakt hos rytteren

er oftest lig med en bedre fungerende hest - med færre spændinger og unoder.

 

Tit hører jeg ryttere fortælle, om alle de penge, de bruger på at korrigere deres hest"s såkaldte spændinger eller manglende evner.

Alt lige fra en opspændt, nervøs eller ukoncentreret hest - til muskulære spændinger, ingen bæring, manglende lyst til at samle sig etc..

Lige så ofte noterer jeg, at den rytter der rider hesten eller har med den at gøre generelt,selv har muskulære spændinger.

Og ofte sidder disse spændinger i det felt, som netop vil påvirke hesten til at forsøge at modkorrigere rytterens svaghed, i netop det område som rytteren omtaler som hestens svaghed eller manglende evne til at holde fokus etc..

F.eks. Har rytteren en lidt for spændt højre skulder, nakke evt lettere låst i armens muskulatur eller leddene. Sidder måske ikke helt lige i hofte og bækkenområde. Så vil hesten forsøge både på ligeudretning, samt under volter - at kompensere ved ikke at bøje helt så meget ind til den side hvor ubalancen - kommer til udtryk hos rytteren.

Ligeså i ligeud retning vil den spænde en smule op - dette kan ofte ses alene på måden, den bevæger halen under gang - når der er rytter på.

 

Når alle andre forhold, såsom sadel, tandspidser,bidsel, hov og hovstilling er taget i betragtning og der ikke er noget at komme efter der - så er det tit hos rytteren - spændingen eller ubalancen kan findes.

 

Ligeledes er det at få en bedre krops kontakt med til, at både du og hesten oplever en langt større synergi og derved kan I finde en endnu bedre kommunikation. Der i sidste instans er lig med langt større rideglæde og indlæringsevne..

 

Heste

Behandling gives i dit miljø, men for nærmere - se under

Hest & rytter

Der kan du både læse både om metoder, casestories og priser.

 

Ellers findes priser også under linket Priser.

 

Ligeledes kan du læse om mange flere muligheder samt se flere billeder under

Rideskoler

 

Ellers blot ring, dersom du ønsker at vide mere.

 

Jeg er medlem af Danske Afspændingspædagoger (DAP).
Jeg arbejder efter DAP´s etiske regler og har således tavshedspligt.