Hest & rytter

Et par Cases, lidt info om arbejdsmetode,
priser og muligheder

 

Feks:

. Min hest er stiv i højre side....

Min hest har svært ved at slappe af ...

vil ikke gå til biddet,

har fået raspet tænder men værgrer sig stadig mod at bøje ind om midten,

ikke nok sving ned gennem ryggen,

manglende evne til bæring

Hænger på biddet etc..

Kender du det...Og er du een af dem, der har brugt penge og tid på at arbejde med områder, som tilsyneladende er tilbagevende irritationer, når du arbejder med eller rider din/dine heste.

Oftest skyldes hestens manglende evne til at gøre det, som den er bedt om, rytterens egen manglende kontakt til sin krop.

 

Dvs:

. har du spændinger enten over- eller underspænding, får du ikke trukket vejret ordentlig gennem hele kroppen, rider du ikke med en god kontakt til din bækkenbund , spænder du i skuldrene eller har for låste led i dele af din krop, rider du ikke både med krop og følelser i et afspændt og åbent flow i dit indre - ja så er hesten, det fineste instrument til at modtage dine spændinger eller ubearbejdede krops udtryk.

Og den afspejler dette så klart, at inden for sekunder, når du ændrer dit spændingsfelt, så ændrer hesten sit.

 

Dette har jeg set -og rytterne oplevet gang på gang, når jeg arbejder med hest og rytter.

--- oo --

Små Cases

Jeg havde f.eks. en dejlig og dygtig rytter med en lækker hingst, der havde svært ved at skabe bæring, trods en ellers god gang, velbyggede muskler og tonus - altså var i en god kondition. Den var blevet behandlet både med fysiologisk massage og akupunkt terapi, opvarmning og strækøv... Ligemeget hjalp det..

Så snart denne rytter fik kontakt til og arbejdede med sin bækkenbund og mærkede, at hun via mellemkødet kunne kontakte hingstens ryg. Og via sit åndedræt forbinde sit eget sæde og ryggen på hingsten, så søgte han ned og gik med bæring uden problem.

 

-- oo --

 

Jeg havde en anden rytter som i 8 år havde kæmpet med en irritation hende og hesten imellem.

Hendes hest var så frygtelig ukencentreret - der skulle ingenting til, så spændte den op - over noget udenfor, lyde eller blot en lille bule på banen, der ikke før havde været der

- eller også glemte den, hvad hun bad den om. Den var konstant fokuseret på alt andet udenom den end at være i eget fokus og centreret.

Hele denne kvindes krop, var dejlig slank og aktiv at se på - men i alle muskler lå der en spænding, der fortalte mig, at denne kvinde havde svært ved at være i sin krop afslappet.

Når jeg fik hende til at være tilstede i kroppen med sit fokus og åndedræt. Og hun kunne blive der medens hun arbejdede med hesten, så reagerede hesten ikke på noget som helst omkring sig.

 

-- oo --

 

Een anden rytter, som havde brugt enorme summer på sin hest, ringede til mig. Hun havde hørt jeg kunne se noget hos rytteren, der ofte gav et positivt resultat med hesten.

Hendes problem var, at hendes hest den blev konstant syg eller kom til skade. Også selvom den stod et godt sted, fik noget ordentlig foder, blev passet i forhold til vind og vejr og kom ud i rette mængder.

Når jeg hørte denne kvindes livs historie og så hvordan hun kæmpede for at holde sammen på det hele, så gav det for mig mening, at hesten spejlede noget hos denne kvinde.

Husk hesten kan være det smukkeste spejl til dig.. Så istedet gik vi ind og arbejdede med det som lå i hendes krop - altså kvindens, og hun begyndte at ændre sin livsstil - og efterhånden som hun ændrede den - fik hun en helt anden hest..

Den ændrede karakter og blev meget mere hårdfør og modstandskraftig. Tillige blev den mere selvstændig og styrkede sin rang i flokken.

Så det hun før gav ud på hesten, brugte hun nu til sig selv. Og det gav "hov" til dem begge.

Min arbejdsmetode

Så sidder du nu og tænker, det kunne være noget du og andre på dit ridested, kunne bruge - men du ikke ved helt, hvad det indebærer.

Jeg arbejder både med enkeltpersoner og i gruppe.

Jeg vil som regel gerne høre lidt om dig eller jer., men ellers fokuserer jeg ikke så meget på det sagte, men mere på det jeg ser, når du/I går, står, sidder eller bevæger jer.

Derfor vil det at se dig på hesten og se din måde at være i bevægelse - være mit udgangspunkt.

Arbejdsmæssigt kan forløbet derefter være forskelligt. Alt efter hvor henne jeg ser ubalancen.

Nogle gange arbejder jeg med dig, medens du rider - andre gange via behandling på briks.

Er I flere, der gerne vil have en øget kropsbevidsthed, så arbejder jeg med bevægelse og øvelser, der giver jer en egen indsigt i:

Hvorhenne i kroppen, der er svaghed. Her bruger jeg så bl.a. øvelser, der går ind og får fat i hvilke følelser, der har skabt disse spændinger - og hvad I gør I jeres hverdag, der hæmmer eller som nedsætter kroppens evne til at være tilstede eller ikke spænde op.

Jeg arbejder en del ud fra det at skabe krops kontakt. Så du bedre kan mærke, du står ved dig selv og den du er.Hviler indeni.

Jo mere groundet og centreret du er, jo mere har du en tillidsfuld hest, der kan bevare sit fokus og give efter.

Tillige vil det, at du har en god kontakt til det; du mærker, gøre; at din hest - som er et spejl, til, hvornår du begynder at spænde op - eller hvornår du ikke har kontakt til et område i kroppen.at den nu ikke mødes af en irritation eller følelse af, at nu skal I til at kæmpe.

Istedet kan du nu sige: tak ven - og så afspænde eller trække vejret anderledes. Og derved korrigere ubalancen på en ny og langt finere måde. For hesten kommunikerer med os, langt mere end de fleste aner.

 

Selvfølgelig kan din hest have sine egne spændinger eller mangel på tonus, men kan du så være i balance i det område,der med dig selv. Så vil du være istand til at overfører denne energi til hesten, som så får styrket sit svage sted - eller bedre kan slappe af, der hvor den er lidt for overspændt.

 

Lokalebehov m.m.

Til at arbejde, har jeg brug for: at der på stedet er et lokale til briks med lidt udenomsplads.

Er det i gruppesammenhæng, har jeg brug for et område stort nok til I alle kan bevæge jer samt at der er et lydanlæg. gerne af en rimelig karakter.

Tillige at det er på et underlag/gulv i kan ligge og sidde ned på.

Dvs. selve ridehallen duer ikke, til den form.

Du kan også vælge at komme til mig, med din hest - men det er kun udendørs bane - så her spiller vejrliget ind.

I forhold til priser

Skal jeg komme til jer, tager jeg en kørselspris oveni behandling.

Medmindre I er flere og ikke bor længere væk end 50 km..

For priser generelt, se under siden: Priser

Er det i gruppesammenhæng, hvor det bliver til et forløb med krop og bevægelse - så er prisen mindre pr gang for den enkelte, men til gengæld vil dette kun fungere som et forløb. Over minimum 6 gange

Grupperne kan være på op til 16 deltagere, alt efter lokalets størrelse.

Ring for nærmere info - tlf. nr. findes under siden Kontakt

 

Er du blevet interesseret og ønsker at vide mere findes yderligere info

under Rideskoler eller

under Bliv en bedre rytter

 

Ellers blot ring og spørg.

Mvh Laila Grønborg Larsen

isis