Kroppens hormoner, sindets følelser

Disse to aspekter hænger uløseligt sammen

Livets hormonerDenne side er inspireret af bogen Livets hormoner, skrevet af forsker og forfatter samt Heilpraktiker Arvin Larsen.

Find yderligere spændende inspiration og information på
Holistica-Medica A/S

Een ting er den genetiske arv, en anden; de fødevarer, du indtager, samt de påvirkninger du modtager kemisk via din omverden. Men at dit immunforsvar og evnen til at håndtere livets andre stressende faktorer - hænger direkte sammen med måden du håndterer dine oplevelser og følelser. Dette kan være nyt for mange.

Og uanset om det er nyt eller ej, kan det være et område, der konstant kræver vores nærvær i forhold til at korrigere vores måde at møde livet.

Og når vi begynder at forstå hvor meget krop og sind interagerer - kan det kun stimulere til at ændre vores kodede eller vaneadfærd.

sycamore_flipped

Hvad betyder det så i praksis

Først vil jeg be dig om at forstå, at alt hvad din krop har af mulige symptomer, også er et symptom i måden du har lært at tro på livet og din måde at måtte være til i dette.

Som forfatteren ofte gør opmærksom på - skal den enkelte huske at disse sammenligninger som er givet i bogen helst skal forståes endnu dybere, dersom de ikke blot skal blive kyniske udlægninger af, at alt der er svært at leve med, bare er dig; der ikke lever korrekt. Så intet af det som læses her heller, ønsker jeg skal ses, som noget der blot er - men at der bagved de fysiske eller følelsesmæssige symptomer, ligger svære og mange gange dybe sår eller ar i sjælen eller sindet. Som netop gør, at vi føler, vi bliver nødt til at reagere som vi gør.

Og at mit ønske må være, at du/I vil forstå, at alt i det som er svært har brug for en kærlig tilbagevenden til at turde livet uden at føle skyld, skam, mindreværd. Eller at der er noget i dig og dit indre, der ikke må ses eller ikke kan rummes.

Så for at gøre det helt enkelt, så kan det, at du skal møde noget, dit indre ikke føler sig 100% i tillid til være nok til: At påvirke fordøjelsen, give anspændte muskler, øge svedsekretionen eller mindske den, give dårlig evne til at sove eller modsat nedsat overskud, skabe øget eller mindsket sult, øge eller undertrykke lysten til spontanitet eller samvær.

Det kan også være, at du føler, du fungerer bedst ude i overhalingsbanen, med fuld fart på. Og først når du ikke er i aktivitet kan du mærke kroppens signaler og at du faktisk har ondt, føler dig anspændt eller urolig - kan være du lettere farer op eller synes andre er ulidelige at være sammen med. Og sindet vil så forsøge at få dig til at finde noget nyt der kan få dig ud og køre 140 i timen igen.

Og derved mår du endelig går i seng, så er du virkelig træt, og falder ofte i en sanseløs søvn. Men en søvn hvor du ikke har ordentlig fået bearbejdet dagen før - og derved skal bruge endnu mere kontrol på bare at følge med uden nærmest at føle du når at trække vejret.

Og dette har du måske kunnet gøre i mange år uden meen. Men pludselig kommer payback time - og her er det så vi ofte siger, ja men det er alderen. De skavanker må jeg blot lære at leve med.

Men kroppen er blot et spejl af den måde vi har valgt at leve. Hele tiden fornyes cellerne, og får de de rette betingelser for væks,t vil de blive ved at skabe udfra en velfungerende skabelon. Og dette indebærer, at vi ser nogle kan være sunde og raske frem til en utrolig høj levealder.

Og når vi så spørger, hvad de har gjort for at leve så længe, er svaret ofte yderst simpelt. De har levet livet ud fra at tage tingene, som de kommer og med mod på at udleve det, de gerne vil. Og aller oftest er det deres glæde over at være til, der gør det..

Og da vores hormonelle system uløseligt bærer vidnesbyrd om vores måde at leve og handle på. Dette set i lyset af den skabelon vi bærer i vores indre omkring ret og vrang. Vores måde at møde og forholde os til livet på.

sycamore_flipped

Så de kommende infoer skal ses udfra;

at vi kan rette op på vores krops ubalance, ved at korrigere på det, som i vores indre er en fejl opfattet overbevisning og tro.

Altså ændre måden vi tør livet og måden vi lever det på.

Evt.:

For bedre at finde ud af hvilken type du er - er en hjælp eller mulighed at læse om de 12 adfærdsprogrammer eller de fem sygdomme (Se ude i bjælken tv. for at finde disse). Dette kan være en hjælp til at få en dybere fornemmelse af dit indre"s struktur -

Eller:

For uddybning af livets hormoner, og deres samspil med de tilhørende følelsesmæssige aspekter kan nedenstående figur fører dig videre -

I bogen Livets Hormoner

beskriver Heilprachtiker Arvin Larsen;

Hvordan vores psykologiske adfærdsmønstre indirekte bærer ansvaret for de mange folkesygdomme, som hærger befolkningen. Netop fordi hormonerne påvirker psyken, og psyken påvirker hormonerne, er bogen delt op i to halvdele. I den første halvdel beskrives, hvordan de enkelte hormoner påvirker vores følelser og helbred. I den anden og sidste halvdel af bogen gennemgår Arvin Larsen, hvordan vi som mennesker kan ændre vores tanker og adfærd således, at vi selv bestemmer over hormonerne og helbredet.

Gennem hele bogen refererer Arvin Larsen til den nyeste forskning inden for sammenhængen mellem krop og sind, ligesom han støtter sig til hjerneforskningen, psykoneuroimmunologien, endokrinologien samt kvantemekanikken. Bogen henvender sig til alle, der har interesse for krop og psyke. Bogen er skrevet i et sprog, som både kan læses af interesserede lægmænd og fagfolk.

Herunder uddrag af bogens indhold

Fra kapitlet: Personlighedens hormoner:

Den nyeste hjerneforskning har i dag erkendt, at nervesystemet, hormonsystemet og immunforsvaret deler mange af de samme kemiske signalstoffer. Dette betyder med andre ord, at når vi tænker vores tanker, udskiller vores hjerne forskellige kemiske stoffer, som i sidste ende er afgørende for funktionerne i vores nerve- og hormonsystem, immunforsvar samt organer.

Alle ved, at hormonerne og følelserne hænger sammen. Det interessante er imidlertid, at vores forskellige hormonkirtler styrer helt bestemte lag i vores personlighed, og at samme hormoner har afgørende betydning for vores organer samt immunforsvar.

Er hypofysen f.eks. lidt underaktiv, vil dette resultere i en personlighed der mangler struktur, kontrol, disciplin og koncentration. Personen vil også typisk være indadvendt, dårligt formulerende, distancerende, passiv og ligegyldig.

Er hypothalamuskirtlen f.eks. underaktiv, vil man ikke kunne mærke sine følelser og basale behov tilstrækkeligt. Hermed mister man følelsen af kærlighed, glæde, lyst, og mening i tilværelsen.

Har man ubalance i æggestokke eller testikler, lider man af angst, mindreværd og stærkt øget stress i sindet osv.

Følelsesmæssigt er vi altså meget afhængige af vores balance eller mangel på samme i vores hormonsystem.

Også kroppen er følsom overfor forstyrrelser i hormonsystemet. Enhver ubalance i hormonkirtlerne er en voldsom trussel mod vores helbred. For mange stresshormoner ødelægger vores celler i immunforsvaret, for mange kønshormoner kan udløse cellerforandringer, for lidt kønshormoner giver svaghed i knogler, slimhinder og hud. For mange skjoldbruskkirtelhormoner forstyrrer hjertemuskulaturen, for lidt nedsætter organernes funktion osv.

Men, vi bestemmer selv hvordan vores hormonsystem fungerer. Det er nemlig vores tanker, følelser og livsmønstre der er afgørende for vores balance i hormonsystemet. Lever vi i overensstemmelse med vores indre, og handler på de forhold i livet som følelserne protesterer imod, vil vores krop også blive ved med at være sund og rask. Det er derfor vigtigt, at vi som mennesker lærer, at vores krop ikke bare bliver syg uden grund. Vi skal hele tiden huske på, at der er os selv, der gør kroppen syg, og ikke omvendt.

sycamore_flipped

Følelser og hormoner kan ikke skilles ad

For

Hormoner ER følelser - og følelser ER hormoner

Enhver oplevelse, tanke eller beslutning omsættes via hjernen til forskellige hormoner. På denne måde griber dagsbevidstheden og underbevidstheden via hormonerne afgørende ind i kroppens helbred. Nogle hormoner har speciel betydning for immunforsvaret, mens andre er afgørende for energi, seksualitet, pardannelse, vægt, ældning, kalkbalance, muskler, hjerne, koncentration, indlæring og psykiske evner.

Hormonerne er også bestemmende for vores følelsesmæssige tilstande. Hormonelle ubalancer kan være årsag til depressioner, angst, mindreværd, aggressioner, tristhed, afmagt etc. Hormonerne spiller også en rolle for alle de velkendte folkesygdomme herunder muskelspændinger, hovedpine, gigt, allergi, infektioner, fordøjelsesproblemer, forhøjet blodtryk, forkalkning, senilitet, nervesygdomme, fedme, type 2 diabetes  m.m.

Livets hormoner - 315 sider

For videre info og eller køb, kan bogen bestilles enten hos

Holisticure

eller direkte fra

Holistica-Medica A/S

Website hvor du kan finde alt fra forfatterens egen forskning samt andre spændende og berigende artikler indenfor den seneste seriøse forsknings erkendelser, med henblik på; hvad der skaber hhv sygdom eller; hvad der giver et sundt helbred.

Her findes også metoder til at optimere eller skabe et velfungerende helbred eller artikler med overraskende indsigter og sammenhænge som kan give både dig som læser eller som behandler en fascinerende og langt dybere indsigt i at forstå kroppens ubalance.

Med venlig hilsen og varm tak for lån og brug af alt materiale, der tilhører Holistica-Medica A/S.

Laila Grønborg Larsen