Psykomotorik & afspændingspædagogik

Nedenfor her, vil du kunne læse om Psykomotorikkens & Afspændingspædagogens Internationale samarbejdspartnere, nyheder, info og andre meddelelser.

 

Men for info om psykomotorikken & afspændingspædagogens:

værdigrundlag og menneskesyn

arbejdsmetoder

arbejdområder

og selve fagets historie

se i bjælken tv.

 

OIPR: Organisation Internationale

 

Organisation Internationale de Psychomotricité et de Relaxation er den internationale organisation for psykomotorik og afspænding. 

www.psykomot.com/

OIPR har sæde i Paris og har følgende medlemslande: Frankrig, Danmark, Italien, Tyskland, Østrig, Spanien, Portugal, Brasilien, Cameroun, Cuba, Equador, Libanon, Mexico, Paraguay, og Uruguay.

 

OIPR afholder sommeruniversitet i Paris fra den 1. - 4. juli 2009

Læs mere om programmet her (pdf)

 

EFP: Europæisk forum

efp

Sidste nyt fra EFP

Som noget helt nyt kan vi her præsentere en oversigt over bøger om psykomotorik på forskellige europæiske sprog: se oversigt...>>

Europæisk Forum for Psykomotorik, EFP, er stiftet i Marburg i 1996 af 15 lande med det formål at fremme fag og uddannelse i Europa. DAP var med til at stifte EFP. 
www.psychomot.org/

DAP's tidligere næstformand Lone Frimodt er Præsident i EFP og Anne-Marie Olsen fra Hovedbestyrelsen er formand for EFP's udvalg for uddannelse.

Der er 15 medlemslande i EFP: Danmark, Frankrig, Østrig, Tyskland, Portugal, Italien, Spanien, Luxembourg, Belgien, Holland, Sverige, Finland, Tjekkiet, Slovenien og Schweiz. Du kan kontakte EPF via DAP eller maile direkte til de delegerede - der er mailadresser til de delegerede på EFP's hjemmeside. På EFP's hjemmeside er der adgang til informationsark om uddannelsen og professionen i alle lande.

 

EPF arrangerer en europæisk kongres hvert fjerde år, og i 2008 fandt den sted i  i Amsterdam fra den 21. til 23. maj. Den næste store EFP kongres afholdes i Verona i 2012.

EFP arrangerer også et studenterakademi hvert år.

 

I 2010 foregår studenterakademiet i Geneve på uddannelsen i Geneve

(www.ies-geneve.ch/erp).

 

Studenterakademiet er en enestående chance for at møde og udveksle med studerende fra andre lande i Europa med uddannelser i psykomotorik.Der foreligger endnu ikke program for akademiet, læs mere om rammerne her:www.psychomot.org/students_academy.

Schweiz har en af de forholdsvis gamle uddannelser, idet Suzanne Naville og prof. J. de Ajuiraguerra indledte et samarbejde i 1964 om en uddannelse i psykomotorik på universitet i Geneve. Suzanne Naville har i øvrigt flere gange gæstet Danmark og holdt kurser for DAP. Hun er blandt andet kendt for sit store arbejde med at udvikle grafomotorikken i bøger som Vom Strich zur Schrif på verlag modernes lernen. Fagbladet har bragt en række artikler om grafomotorik gennem de sidste par år. 

I Schweiz er titlen psykomotorisk terapeut, og der uddannes psykomotoriske terapeuter i Basel, Geneve og Zürich. De arbejder med børn, unge og voksne. I nogle kantoner ydes der tilskud til behandling hos psykomotorisk terapeut via sygekasserne.

Læs mere om skolerne i Basel (www.psychomotorik-therapie.ch/gds) og Zürich (www.hfh.ch)  Schweiz på organisationens hjemmeside www.astp.ch 

I 2009 var der studenterakademiet i Bruxelles 19. til 22. marts 2009. Læs mere om psykomotorik i Belgien på hjemmesiden www.psychomotricity.be

Den  fransktalende del af Belgien har i foråret 2009 fået godkendelse til at udbyde en offentlig bacheloruddannelse i psykomotorik.

Et andet mål, der arbejdes på i disse år, er at få faget anerkendt i alle EU's medlemslande. I marts 2008 blev EFP høringsberettiget partner ved EU kommisionen i Bruxelles. 


I 2009 bliver der udbudt to masteruddannelser i psykomotorik i henholdsvis Frankrig og Holland.

Hogeschool Windesheim, Zwolle, HollandTitel på uddannelsen: Master Psychomotorische Therapie
Normering:  120 ETCS -  2½ år


Adgangsgrundlaget:  Uddannelse som psykomotorisk terapeut fra Holland eller tilsvarende fx svarende til en uddannelse som afspændingspædagog eller pb i afspændingspædagogik og psykomotorik fra Danmark.

 

Institut Supérieur de Rééducation Psychomotrice, Paris, Frankrig

Titel på uddannelsen: Master International en Psychomotricité
Normering: 120 ETCS


Adgangsgrundlaget: Psychomotricien DÉ eller tilsvarende fx afspændingspædagog eller pb i afspændingspædagogik og psykomotorik fra Danmark. Der foreligger et charter mellem Frankrig og Danmark med gensidig godkendelse af uddannelserne jf EU standarder.

 

Jeg er medlem af Danske psykomotoriske Terapeuter- og Afspændingspædagoger (DAP).
Jeg arbejder efter DAP's etiske regler og har således tavshedspligt